Πατήστε "Enter" για μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθεσία/Υποδομές

Τοποθεσία

Το Γυμνάσιο Αγιας Βαρβάρας βρίσκεται στο ομόνυμο χωριό του δήμου Γόρτυνας του Νομού Ηρακλείου Κρήτης. Η Αγ. Βαρβάρα είναι χαρακτηρισμένη ως αγροτικός ορεινός οικισμός, με έκταση 15,260 χμ² και μέσο υψόμετρο 580μ ενώ, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, έχει 2.020 κατοίκους. Απέχει 24χλμ νότιοδυτικά από την πόλη του Ηρακλείου και βρίσκεται πάνω στον κάθετο οδικό άξονα Ηρακλείου-Μοιρών.

Η μετάβαση στο χωριό της Αγίας Βαρβάρας μπορεί να γίνει είτε με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς (χρόνος μετάβασης περίπου 25 λεπτά) είτε με το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου καθώς όλα τα δρομολόγια από το Σταθμό Λιμένος Ηρακλείου προς Μοίρες, Μάταλλα, Αγία Γαλήνη, Τυμπάκι κάνουν στάση στην Αγία Βαρβάρα. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου ή καλέστε στο 2810245020 (24 ωρη εξυπηρέτηση).

Υποδομές

Το σχολείο στεγάζεται σε δυο κτίρια. Στο κύριο νέο κτίριο, το οποίο μοιράζεται το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο, βρίσκονται οι κύριοι χώροι του σχολείου που περιλαμβάνουν: τα γραφεία του διευθυντή και συλλόγου διδασκόντων, τη σχολική βιβλιοθήκη, τα εργαστήρια πληροφορικής και Φυσικών Επιστημών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αίθουσες διδασκαλίας. Το δευτερεύον παλιό κτίριο, που βρίσκεται παρακείμενα του κυρίου, στεγάζει τρεις αίθουσες διδασκαλίας και δύο βοηθητικά δωμάτια.

Κάτοψη των δύο κτιρίων και του αύλιου χώρου που μοιράζονται Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αγιας Βαρβάριας
Το κύριο κτίριο (κατασκευής 1985) που στεγάζει το Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αγίας Βαρβάρας
Το παλιό κτίριο που στεγάζει τρείς αίθουσες διδασκαλίας του Γυμνασίου

Το σχολικό έτος 2021-2022, λόγω εργασιών στατικής ενίσχυσης, το κύριο κτίριο τέθηκε εκτός λειτουργίας και για τις ανάγκες λειτουργίας του σχολείου χρησιμοποιήθηκαν λυόμενες αίθουσες καθώς και παρακείμενα κτίρια που παραχώρησαν οι ιδιώτες.

Το Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας συγκεντρώνει μαθητές από τα γύρω χωριά όπως η Μεγάλη Βρύση, ο Άγιος Θωμάς, τα Άνω και Κάτω Μούλια, ο Πρινιάς, ο Πανασός κτλ. Ανάλογα με τη χρονιά, φοιτούν από 160 έως 180 μαθητές οι οποίοι χωρίζονται σε 7-8 τμήματα.