Πατήστε "Enter" για μετάβαση στο περιεχόμενο

Συμμετοχή στους Παγκρήτιους Αγώνες Ρητορικής Τέχνης

Το σχολείο μας συμμετείχε στους 1ους Παγκρήτιους Αγώνες Ρητορικής στο Ρέθυμνο που διεξήχθησαν Τετάρτη και Πέμπτη 21 και 22 Ιουνίου, με μία αποστολή πέντε μαθητών και δύο καθηγητών. Ανάμεσα στους 137 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Κρήτη, ήταν το μόνο σχολείο που συμμετείχε από την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς!
Παρόλο που ο χρόνος για προετοιμασία ήταν ελάχιστος, καθώς τόσο οι μαθητές, όσο και οι καθηγητές εμπλέκονταν και σε άλλα προγράμματα, η εμφάνιση των μαθητών μας ήταν πολύ καλή και η εμπειρία πολύτιμη και εποικοδομητική! Οι μαθήτριες Νινιράκη Ειρήνη και Σχοιναράκη Μαρία διαγωνίστηκαν στο αγώνισμα της Εκφραστικής Ανάγνωσης, καταλαμβάνοντας την 4η και 7η θέση αντίστοιχα. Οι Δρετάκης Γιάννης και Παπαδάκης Γιώργος αγωνίστηκαν στον Αυθόρμητο Λόγο, με κατάταξη 5ος και 7ος , ενώ η Κλειώ Κοκολάκη αγωνίστηκε στον Προτρεπτικό Λόγο, καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Στους ημιτελικούς των ατομικών Αγωνισμάτων προκρίθηκαν οι Νινιράκη Ειρήνη και Παπαδάκης Γιώργος. Η Ομάδα των Διττών Λόγων, με το πρωτότυπο όνομα «Αγιοβαρβαρήτορες», αποτελείτο από τους: Δρετάκι Γιάννη, Κοκολάκη Κλειώ και Παπαδάκη Γιώργο. Είχε μία άριστη εμφάνιση στους Προκριμάτικούς, αλλά αποκλείστηκε από τους νικητές του Αγώνα των Διττών Λόγων Γυμνασίου.
Τα παιδιά είχαν πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή τους στους Αγώνες Ρητορικής: παρουσίασαν τα επιχειρήματα τους μπροστά σε κριτές και κοινό, διαγωνίστηκαν σύμφωνα με τους κανόνες της ευγενούς άμιλλας, ενίσχυσαν την αυτοπεποίθηση και την ομαδικότητα, ήλθαν σε επαφή με παιδιά από άλλους Νομούς της Κρήτης, επισκέφτηκαν τους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης και το Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο. Ανέπτυξαν, με λίγα λόγια, δεξιότητες ζωής και έθεσαν τις βάσεις για τη συμμετοχή και άλλων παιδιών και σχολείων της περιοχής στον θεσμό!
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και στις υπεύθυνες καθηγήτριες φιλολόγους Βιτσαξάκη Εύη και Παπαδάκη Ειρήνη!!

Γράψτε πρώτος ένα σχόλιο

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *